Weet je alles van administratie en belastingzaken én heb je affiniteit met kwetsbare groepen? Dan is deze functie in de financiële dienstverlening bij ons unieke bedrijf jou op het lijf geschreven!

 

Kom werken bij een niet-alledaags administratiekantoor
Namber is een financiële en administratieve dienstverlener met hoogopgeleide, psychisch kwetsbare werknemers. Bij ons kunnen ze, net als ieder ander, volwaardig meedoen op de arbeidsmarkt. Het is voor deze groep mensen namelijk moeilijker een baan bij een regulier bedrijf aan te houden, omdat ze bijvoorbeeld gevoeliger zijn voor prikkels. Bij ons werken ze in een prikkelarme omgeving en krijgen ze de juiste begeleiding. Dat resulteert in medewerkers die opleven, doordat ze zingevende arbeid verrichten, een steentje bijdragen voor de klanten en een volwaardig gevoel hebben.

Over de functie
Jouw hoofdtaak is het overbrengen van kennis op onze medewerkers, zodat ze zich kunnen ontwikkelen in het uitvoeren van administratief werk. Zij krijgen van andere collega’s persoonlijke begeleiding; jij bent in de dagelijkse praktijk het aanspreekpunt als het gaat om werkinhoudelijke vragen (en je biedt waar nodig een bemoedigend woord en luisterend oor). Idealiter heb je:

  • een hoog kennisniveau (minimaal hbo) van persoonlijke en bedrijfsadministratie en belastingzaken (denk aan de winst- en verliesrekening opstellen, aangifte doen en toeslagen berekenen);
  • ervaring met coaching;
  • affiniteit met de doelgroep; en
  • ervaring met geautomatiseerde systemen.

Wat ga je verder doen?
Naast de dagelijkse werkbegeleiding van de medewerkers, draag je ook taken aan voor vrijwilligers. Je werkt met hen samen, maar jij bewaakt en beheert het proces rondom de bedrijfsadministratie en belastingzaken. Ook behoort klantcontact tot je werkzaamheden. Denk aan actuele aanvragen beantwoorden, aangiftes verzorgen en dat soort zaken. Nieuwe klanten komen ook in je beheer, dus het verrichten van enige informatieve administratie en registratie valt ook onder je takenpakket.

Is dit iets voor jou?
In onze organisatie staat gelijkwaardigheid centraal. Zowel in omgang met de klant, als de werknemer als andere (vrijwillige) collega’s. Samenwerking is dus erg belangrijk. Het is prettig als je je goed mondeling en schriftelijk kunt uitdrukken en als je een flexibele houding kunt aannemen. Zelfstandig en tactisch te werk gaan zijn ook handige eigenschappen.

Beschikbaarheid
De functie gaat uit van 2 á 3 dagen per week. Bij afwezigheid van andere beroepskrachten, is er de mogelijkheid hen (deels) te vervangen. Je ontvangt een marktconform salaris en je werkplek is aan het prachtige Hoge der A in het centrum van Groningen.

 

Word je hier enthousiast van? Mooi! Mail je sollicitatiebrief en CV naar Gerko, dan gaan we graag met je in gesprek!